Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Bijdrage voor G-volleybal Set-Up

Benno20 Brand
Wethouder Benno Brand - Gemeente Dinkelland
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - De organisatie van ‘Ootmarsum viert de langste dag’ heeft bij de achtste editie van het evenement het G-volleybal van Set-Up’65 uitgekozen als een van de goede doelen. De club ontving een bedrag van achthonderd euro.


Het geld wordt besteed aan de organisatie van het G-volleybal ‘Hier op An’, een onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen 2022.
Sporthal De Schalm in Ootmarsum is het landelijke epicentrum van het G-volleybal tijdens de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2022 in Twente.
“Daarmee is de stad een van de plaatsen binnen de Twentse gemeenten waar sporters met een beperking van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni strijden om de gouden plak én nationale roem. Iedere gemeente in Twente krijgt een sport toegekend. De gemeente Dinkelland is er trots op om het toernooi van het G-volleybal te mogen faciliteren’’, aldus het bestuur van Set-Up.

Blij met SONS

Sportwethouder Benno Brand van Dinkelland is blij met de SONS. “Fantastisch dat we dit evenement naar Twente hebben weten te halen. Ik vind het van groot belang om mensen met een beperking, in welke vorm dan ook, te betrekken bij sport. In het verleden ben ik zelf trainer geweest van een G-voetbalelftal en heb ervaren hoe mooi deze vorm van sport geïntegreerd kan worden in de reguliere sport. Je ziet dan ook hoe goed dat samengaat. Iedereen, met en zonder beperking, moet de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten en bovenal daar plezier aan te beleven. Met de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen kunnen we laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ik ben heel blij dat wij tijdens de SONS het G-volleybal in onze gemeente mogen verzorgen.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.