Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Vitale senioren slaan balletje bij Golfclub De Koepel

25 21 wierden golfclub dekoepel
Project Fijn leven golfen bij de Koepel
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Een prachtige locatie, prima leden, actieve vrijwilligers. Toch heeft Golfclub De Koepel in Wierden een klein probleempje.


“We hebben ons, net zoals veel andere golfclubs, teveel afgezonderd. En we willen dat onze golfclub een onderdeel is van de lokale samenleving”, benadrukt de voorzitter commissie Groei Jacques de Lange. De Koepel stapte naar de gemeente, stelde zich voor en vroeg hoe er samengewerkt kon worden. Eén van de mogelijkheden die naar voren kwamen was het programma Fijn Leven.

Sportieve senioren

“Fijn Leven is een programma van De Welle en de gemeente Wierden, met als doel inwoners te ondersteunen om gezonder oud te worden”, vertelt Kitty ter Steege, beweeg- en leefstijlcoach van De Welle. Via het project Fijn Leven kunnen vitale senioren bij stichting De Welle aangeven aangeven of ze uitgenodigd willen worden voor een sportief evenement.

Op de baan

En in dit geval is dat kennismaking met golf bij De Koepel, waar de senioren in groepjes uitleg krijgen en de stick ter hand nemen. Voor Ferdinand Tahapaty is het de eerste keer dat hij als golfer op de baan staat. Volleyballen was in zijn jongere jaren zijn sport, maar golf ziet hij absoluut zitten.
Een reportage van Twente FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.