Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kuipers krijgt tweede duel op EK

SEVILLA - Björn Kuipers heeft zijn tweede wedstrijd toegewezen gekregen op het Europees Kampioenschap voetbal. De arbiter uit Oldenzaal fluit aanstaande woensdag de cruciale wedstrijd tussen Spanje en Slowakije.


Het is voor Kuipers de tweede wedstrijd op dit EK. Eerder floot hij al de wedstrijd tussen Denemarken en België. In die wedstrijd legde Kuipers het spel in de tiende minuut stil om een minuut lang te klappen voor Christian Eriksen. De middenvelder zakte in de eerste EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland in elkaar en moest op het veld gereanimeerd worden.

Kuipers wordt in Sevilla bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Stéphanie Frappart is aangesteld als vierde official. Pol van Boekel is de VAR, Kevin Blom de AVAR.

Er staat veel op het spel voor Spanje aanstaande woensdag. De ploeg van bondscoach Luis Enrique moet winnen van Slowakije om een plek in de knock-outfase van het toernooi te bemachtigen, na de gelijke spelen tegen Zweden en Polen. Slowakije heeft aan een punt genoeg om de achtste finales te bereiken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.