Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Provinciale subsidies voor streekeigen landschapsbeheer

Twents20landschap201
Twents landschap
Beeld: Twente FM

TWENTTE - De provincie Overijssel biedt twee nieuwe subsidies aan voor Streekeigen landschapsbeheer. Met als doel het agrarische cultuurlandschap in Overijssel te behouden en te versterken.


Verenigingen, stichtingen en coöperaties kunnen de subsidies aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan het behoud en beheer van waardevolle en karakteristieke landschapselementen, zoals bijvoorbeeld een houtwal.

Streekeigen

Overijssel biedt vanuit het project Streekeigen landschapsbeheer subsidie voor het beheer van landschap in de eigen omgeving. Groepen inwoners en ondernemers kunnen nu op basis van een beheerplan subsidie aanvragen. Daarnaast kunnen ze ook subsidie krijgen voor de proceskosten die landschapsbeheer met zich meebrengt, zoals administratie en communicatie.

Het was al mogelijk om bij provincie Overijssel subsidie aan te vragen voor het opstellen van een bidbook: een plan om de kenmerkende landschapselementen in eigen omgeving te onderhouden.

Kosten uitvoering

In aanvulling daarop zijn er nu twee nieuwe subsidieregelingen beschikbaar gesteld voor de uitvoer van de bidbooks en de proceskosten die hierbij komen kijken. Voor de uitvoeringskosten levert de provincie een bijdrage van 25 procent van de kosten, met een maximum van 250.000 euro. Voor de proceskosten levert de provincie een bijdrage van 15 procent, met een maximum van 150.000 euro.

Natuur voor Elkaar

In de provincie zijn inmiddels verschillende groepen inwoners actief bezig met streekeigen landschapsbeheer, met ondersteuning van Landschap Overijssel en provincie Overijssel. Dit project maakt onderdeel uit van Natuur voor Elkaar, de beweging van provincie Overijssel en vele partners die mens en natuur verbindt. Doelstelling is dat mensen de verbinding voelen met het landschap om hen heen, en dat landschap ook versterken.
Kijk voor de subsidieregelingen Streekeigen landschapsbeheer op de website van provincie: www.overijssel.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.