Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

OWC steunt actie voor Jordy Casteleijn

Sport wielrennen
sport wielrennen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Wielerclub OWC roept haar leden op om geld te doneren om oud-lid Jordy Casteleijn te steunen in zijn strijd tegen osteosarcoom.


Begin 2019 kreeg Jordy Casatelijn het nieuws te horen dat hij osteosarcoom had, een kwaadaardige tumor, zo meldt OWC. “Een zeer agressieve vorm van botkanker die zich heeft geuit in zijn linkerbekken en onderrug. Jordy maakte in zijn jeugdjaren actief deel uit van de jeugdafdeling van OWC. Nu, een aantal jaren later, vecht Jordy voor zijn leven.’’ Een traject van chemotherapie en bestralingen mocht niet baten. Jordy verloor zijn been en bekken.

"Een groot offer dat hij moest geven om zijn leven te redden. Anderhalve maand na de operatie bleek er nog meer slecht nieuws te zijn. Ondanks dat de dokters hadden gehoopt de tumor compleet te verwijderen met de amputatie, bleek dit niet het geval. Jordy heeft uitzaaiingen in zijn longen.’’
Een behandeling in Spanje is nog mogelijk. De behandelingen in Spanje kosten zo’n 50.000 euro.
“Veel geld dat niet wordt vergoed door de verzekering. Daarom roept OWC haar leden op om geld te doneren. Ook al is het een klein bedrag. Alle beetjes helpen Jordy om door te leven.’’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.