Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Leerlingen Nutsschool bezochten buitenexpositie over Anne Frank

24 21 oldenzaal annefrank
Leerlingen Nutsschool Oldenzaal bij de expositie over Anne Frank
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Leerlingen van de Nutsschool in Oldenzaal bezochten de buitenexpositie over Anne Frank in de Herdenkingstuin aan de Marktstraat in Oldenzaal.


Het is één van de groepen leerlingen die afgelopen week deze bijzondere tentoonstelling bezocht. Die expositie is gratis te bezoeken, tot en met vanavond, vrijdag 18 juni, acht uur.

Een expositie op panelen onder witte overkappingen, voor het eerst buiten Amsterdam te zien, in Oldenzaal. Henk Schasfoort van het plaatselijk comité Nationale Feest- en gedenkdagen vertelt erover. Een actuele expositie ook, want de wens van Anne Frank om zichzelf te mogen zijn wordt vertaald naar kinderen die in deze tijd leven en die op de een of andere manier ‘anders’ gevonden worden.

We moeten hier iets mee doen, dacht leerkracht Niek Withag toen hij hoorde dat deze expositie naar Oldenzaal zou komen. Samen met zijn leerlingen bracht hij een bezoek aan deze tentoonstelling. Aandacht voor de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, met een actuele link naar nu. De leerlingen waren onder de indruk, vertellen ze in deze reportage.

De expositie is tot en met vanavond, vrijdag 18 juni, 20.00 uur gratis te bezoeken in de Herdenkingstuin aan de Marktstraat 10 in Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.