Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Vincent Wevers wint kort geding van KNGU en mag naar Olympische Spelen

03 25 2017 rotonde2
Foto: Jan van Hoogen/RTV-NOT
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Vincent Wevers heeft het kort geding tegen de uitspraak van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie gewonnen. Dit betekent dat de turncoach gewoon actief mag zijn op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.


Vincent, de vader van olympisch kampioene Sanne Wevers, vecht daarmee de beslissing van de KNGU van ongeveer 2,5 maand geleden aan. De Gymnastiek Unie besloot geen trainers mee te nemen naar de Olympische Spelen naar wie er een onderzoek loopt vanwege grensoverschrijdend gedrag. De rechtbank in Zutphen deed vrijdagochtend uitspraak, in het voordeel van Wevers. De KNGU blijft achter de oorspronkelijke beslissing staan om Wevers niet mee te nemen naar de Olympische Spelen en sluit vervolgstappen niet uit.

Teleurstellend

"We staan nog steeds achter ons besluit van 9 april", vertelt Marieke van der Plas van de KNGU in een eerste reactie. "In onze keuze om dit zo te doen hebben we moeten kijken naar méér dan de individuele arbeidsrelatie met één trainer. De rechter oordeelt nu dat we Vincent Wevers toch moeten voordragen bij NOC*NSF voor de Olympische Spelen in Tokio. Deze uitspraak is teleurstellend. Voor nu gaan we het vonnis goed bestuderen. We kunnen niet anders zeggen dan dat het heel vervelend is dat dit zo heeft moeten lopen."

De zaak rond Wevers krijgt dus mogelijk nog een staartje. De Olympische Spelen starten vrijdag 23 juli en eindigen op zondag 8 augustus.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.