Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Eindelijk, sportscholen in Twente mogen weer open: 'Was een verschrikkelijke tijd'

IMG 0439
Ronny Mensink in zijn sportschool Iamokay
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM / DENEKAMP - Vanaf maart moesten de sportscholen door heel het land de deuren sluiten vanwege de coronacrisis. Door de dalende cijfers mochten de deuren een aantal weken terug weer open. En daar zijn Ronny Mensink van Iamokay uit Ootmarsum en Joyce Oude Nijeweme van Joy-Me uit Denekamp maar wat blij mee.


Mensink betreurt de lange sluiting van zijn twee vestigingen in Ootmarsum en Albergen, maar begrijpt ook dat het kabinet knopen door moest hakken. "Niet iedere sportschool is hetzelfde natuurlijk. Wij hebben een grote hal en een superventilatie. Voor ons snap ik het niet, omdat we een hele mooie locatie hebben."

"We hebben door de jaren heen wat reserves opgebouwd, maar ik ben eerlijk: die zijn er nu wel doorheen", vervolgt Mensink. Hetzelfde geldt voor Oude Nijeweme, die een sportschool heeft in Denekamp. "Het was heel moeilijk... Je teert wel in op je reserves, in je spaargeld. Je hebt natuurlijk vaste lasten en licenties die gewoon door blijven lopen. Als we nu wéér dicht zouden moeten, dan zie ik het heel zwaar in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.