Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Buur nomineren voor buurbokaal

28 bestebuurbokaal
Iedereen kan zijn buurman of buurvrouw nomineren als Beste Buur.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Dit jaar is het in alle Twentse gemeenten mogelijk om een buurman of -vrouw te nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Iedereen kan een Beste Buur nomineren via de website www.bestebuurbokaal.nl.


De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Nomineren kan tot 16 augustus. Op Burendag, op 25 september, maken de organisatoren per gemeente de winnaars bekend.

De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilig en actief leefklimaat. "In deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het juist belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar. We zijn een klein land, maar met een groot hart. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de motivaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden", aldus John Olde Olthof, directeur-bestuurder van Reggewoon.

Jury

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan via www.bestebuurbokaal.nl.
Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat in de meeste gevallen uit een vertegenwoordiger namens de woningcorporatie, de huurdersorganisatie, gemeente of welzijnsorganisatie.

Uitreiking en prijs op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op de jaarlijkse Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Iedere gemeente organiseert de uitreiking op een eigen manier. Ook de prijzen voor de winnaars verschillen. Een bokaal is vaak wel een vast onderdeel van de prijs. Verder proberen gemeenten de winnaar een prijs te geven die bijdraagt aan ontmoeting en noaberschap. Zo zijn er in de gemeenten Wierden en Hellendoorn de afgelopen jaren bankjes in de wijken van de winnaars geplaatst.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.