Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Ruim 50 Oldenzaalse clubs doen mee aan Sportakkoord

Sportakkoord2004112019
Wethouder Benno Brand en de partijen die hebben ondertekend
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Maar liefst 52 ondertekenaars in Oldenzaal hebben hun kennis en krachten gebundeld en zijn partners van het Oldenzaalse Beweeg- en Sportakkoord.

Hierin staan acties die de komende jaren op het gebied van bewegen en sport in Oldenzaal worden uitgevoerd. Een kerngroep is bezig met het monitoren van de uitvoering ervan. De deuren staan open voor verenigingen en organisaties die alsnog willen meedoen. Zij kunnen op elk moment instappen en meedoen.

Het Beweeg- en Sportakkoord is er om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor iedereen in Oldenzaal. De partijen die het akkoord hebben ondertekend zijn sportverenigingen, maatschappelijk organisaties, zorginstellingen, bedrijven en de gemeente Oldenzaal. In het akkoord zijn vijf ambities geformuleerd: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en vaardig in bewegen.

Vouchers en middelen beschikbaar

Voor de uitvoering van de initiatieven uit het Oldenzaals Sport- en Beweegakkoord is voor drie jaar subsidie beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een beweeg- en sportdag in de wijk Berghuizen of het faciliteren van een sportvereniging die een beweegaanbod wil aanbieden voor kinderen met een beperking. Daarnaast zijn er kennisvouchers beschikbaar die door de Oldenzaalse sportverenigingen kunnen worden ingezet. Zo stelt het NOC/NSF vijftien uur per vereniging beschikbaar om te kijken op welke wijze de sociale veiligheid binnen een vereniging verbeterd kan worden.

Aansluiten bij Sport- en Beweegakkoord

Organisaties en verenigingen die willen meedoen aan het Oldenzaalse Beweeg- en Sportakkoord kunnen zich melden bij Bart van den Eijnde, adviseur Maatschappelijke Vitaliteit ([email protected]) of Francisca van de Schilde, Buurtbeweegcoach ([email protected]).
Meer informatie is ook te vinden op www.sportakkoordoldenzaal.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.