Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Koor Cantabilé kan eindelijk weer repeteren

Koor20mariaparochie
Linda Weerink is blij dat 'haar' koor weer mag repeteren
Beeld: Twente FM

Harbrinkhoek - Maandenlang werd er via Zoom gerepeteerd, bij gebrek aan betere mogelijkheden. De vreugde bij het Cantabilé koor uit Harbrinkhoek-Mariaparochie is dan ook groot als ze weer écht mogen repeteren. “Het gevoel dat je krijgt als je samen zingt is zo tof, dat heb ik het meeste gemist”, glundert Marjon Revet, dirigente van het koor.ZoomrepetitiesGlimlach

Niet alleen de terrassen mogen sinds 5 juni weer langer open, ook zijn er versoepelingen in de kunst- en cultuursector. Dit betekent dat ook koren weer mogen repeteren, al wordt binnen zingen nog steeds sterk afgeraden. “Daarom oefenen wij netjes buiten”, aldus Revet.

In plaats van in de kerk van Mariaparochie, waar het koor normaal haar kunsten laat horen, zingen ze nu in de buitenlucht bij het openluchttheater van basisschool Alphonsus.


In oktober vorig jaar was de laatste fysieke repetitie. Daarna gingen ze over naar Zoom. Geen succes, vindt voorzitter Linda Weerink. “Marjon zingt de partij voor en daarna zingen wij allemaal onze eigen partij.” Elkaar horen kun je echter niet: “Je bent gemute, omdat met meerde mensen zingen in een online omgeving niet goed gaat.”

Je oefent in je eentje, met een groep. “Het voelt een beetje als radio”, vindt Revet. “Ik zing het voor, maar hoor niet wat er terugkomt.”

Daarnaast is de sfeer van het live zingen niet te evenaren. “De gezelligheid, samen zingen en samen ergens naartoe werken is waarom je lid bent van een koor, dat vervalt als je online repeteert.”


De sfeer zat er bij de 25 leden meteen weer goed in. Vanaf het eerste nummer dat werd ingezet, tot aan de laatste noot werd er glimlachend gezongen. “We zingen een mix aan nummers, van kerkmuziek tot pop. De afwisseling maakt het zingen extra leuk.”

Het koor, wat verbonden is aan de kerk in Mariaparochie, hoopt snel ook weer op te kunnen treden. “Dat is natuurlijk het allermooiste. Dat je ergens met z’n allen naartoe werkt”, vindt Weerink. “Maar dat we nu weer samen kunnen repeteren is een fantastische eerste stap.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.