Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Ruimere openingstijden afvalbrengpunt Oldenzaal

28 afvalbrengpunt
Afvalbrengpunt.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Het afvalbrengpunt aan de Lübeckstraat heeft vanaf 1 juli 2021 ruimere openingstijden. Inwoners vroegen al langere tijd om betere openingstijden, die dat duidelijk konden maken in een enquête.


De gemeente Oldenzaal heeft een enquête gehouden over tevredenheid onder inwoners over het afvalbrengpunt. 1228 mensen hebben deze ingevuld en merendeel gaf aan graag ruimere openingstijden in de ochtend te zien.

Verruiming

In overleg met Twente Milieu is besloten het afvalbrengpunt eerder open te doen, zonder dat het extra kosten oplevert. De enige manier om dat te realiseren is het dichthouden van het brengpunt op de woensdagmiddag.
“We wilden bewust geen extra kosten maken voor het afvalbrengpunt, omdat we die namelijk met zijn allen zouden moeten gaan betalen”, legt wethouder Evelien Zinkweg uit. “Door slim te schuiven met de openingstijden is het afvalbrengpunt nu zowel doordeweeks, als op zaterdagen eerder open. Hiermee voorzien we beter in de behoefte van onze inwoners.”

Het afvalbrengpunt is nu elke dag van 09:00 tot 16:00 geopend, behalve op de woensdag, dan sluit het om half 1. Op zondag is het brengpunt gesloten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.