Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kim onthult eigen ontwerp levensgrote olifant

24 21 dinkelland ootmarsum olifantkim
Kim Roeleveld onthult levensgrote olifant
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - De levensgrote olifant, helemaal naar haar ontwerp gemaakt, is onthuld door Kim Roeleveld uit Denekamp. De olifant is straks door heel Noordoost-Twente te bewonderen; hij gaat rondreizen tijdens de Elephant Parade. Op de feestelijke middag kreeg de ontwerpster ook nog een bijzonder cadeau van de directeur van de Elephant Parade International: “Hierbij de eerste replica die wij gemaakt hebben en meteen ook degene die exemplaar is om wereldwijd te koop aan te bieden. Oók vanaf september hier in Ootmarsum. Een échte Kim".


De tekening van Kim werd verkozen als beste van de 440 inzendingen. De tekening maakte zij op haar school, de Zevenster in Denekamp, die in eerste instantie niet eens mee wilde doen aan de ontwerpwedstrijd. Haar lerares heeft zelf bij de VVV voor ‘haar klas’ de wedstrijdtekening opgehaald. De enthousiaste Kim was na schooltijd nog niet helemaal klaar, dus bleef ze om het af te maken. “Ik had niet verwacht te winnen. Ik vond het gewoon leuk om mee te doen.” En, het eindresultaat van de levensgrote olifant? “Die is supermooi, nog veel mooier dan verwacht!”

Rondreizende olifant

De olifant gaat rondreizen door Noordoost-Twente, waar dit jaar opnieuw de Elephant Parade naartoe komt, namelijk op 13 september. Dat de Elephant Parade een jaar later terugkomt, is bijzonder en komt eigenlijk nooit voor. Dit jaar wordt de Elephant Parade groter dan het afgelopen jaar; door heel Noordoost-Twente zijn de olifanten te bewonderen. Kim’s olifant reist door Ootmarsum én haar buurgemeenten.

Eerste replica

De directeur van de Elephant Parade International, René de Wit, was ook aanwezig op de feestelijke middag. Hij was er niet geheel zonder reden, want hij bracht een cadeau mee voor de jonge ontwerpster. Haar eigen ontwerp als replica. “De eerste replica die wij gemaakt hebben en meteen ook degene die exemplaar is om wereldwijd te koop aan te bieden. Oók vanaf september hier in Ootmarsum. Een échte Kim.”

Rijtje van bekende artiesten

Hij benoemt nogmaals hoe blij de organisatie is met Kim en haar ontwerp: “Wij zijn ontzettend trots op het design. Wij hebben hele beroemde artiesten wereldwijd, bekende en onbekende, met prachtige designs. En, jij past echt in het rijtje van al die mooie kunstenaars en designs. Wij zijn trots dat jij daar onderdeel van wil zijn.”

Kim weet al waar zij de replica neer gaat zetten: “Op mijn kamer!”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.