Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Raymond Letteboer uit Oud Ootmarsum pakt nationale mentitel: 'Heel goed gevoel'

Raymond20 Letteboer20foto20voor20bij20artikel
Raymond Letteboer in actie
Beeld: Twente FM

OUD OOTMARSUM / MAASDIJK - Raymond Letteboer pakte zondagmiddag de nationale mentitel bij de tweespannen. In een zonnig Maasdijk was hij de concurrentie te slim af. De menner uit Oud Ootmarsum kijkt vol vertrouwen uit naar het WK, dat in september van dit jaar georganiseerd wordt.


"Het NK bestond uit drie onderdelen: de dressuur, de marathon en vaardigheid. In de dressuur werd ik zevende, met 48 strafpunten", begint Letteboer in gesprek met Twente FM. Dit maakte hij op de andere onderdelen echter helemaal goed. "Bij de marathon pakte ik de tweede plaats, daarmee pakte ik vijf punten terug ten opzichte van de nummer één. Bij het onderdeel vaardigheid viel er één balletje af, dat zijn drie strafpunten."

Spanning

Door die prestatie bij de vaardigheid kwam Letteboer op de tweede plaats te staan. De nummer één ging minder goed om met de druk en reed er meer balletjes af, waardoor Letteboer de eerste plaats overnam. Het was meteen genoeg voor de Nederlandse titel. "Dat was echt een heel goed gevoel. De top van Nederland ligt erg dicht bij elkaar, dat is echt spannend."

Nu op topniveau

Het is de tweede keer dat Letteboer het NK weet te winnen. De eerste keer was alweer elf jaar geleden. "Ik ben destijds met andere paarden begonnen, dus dan duurt het even voordat je die op topniveau hebt. Ze zijn nu op topniveau. En dat moet ook, want dit jaar is ook het WK voor tweespannen."

Op het wereldkampioenschap, dat in september van dit jaar in Nederland gehouden wordt, wil Letteboer wederom succesvol zijn. "Ik hoop op een plaats in de top-tien", zo sluit hij af.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.