Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Inwoners Dinkelland praten mee over zoeklocaties energie in Hengelo

Windmolens
windmolens
Beeld: Leon de Man

DINKELLAND - Inwoners van de gemeente Dinkelland kunnen hun mening geven over de zoeklocaties duurzame energie van de gemeente Hengelo.


Buurgemeente Hengelo is bezig om te onderzoeken waar ze duurzame energie kunnen opwekken. Het college van Hengelo heeft nu energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het plan is dat er in 2030 twee windturbines staan in Hengelo.

Vijf zoeklocaties

Er zijn in totaal vijf zoeklocaties voor windturbines; één op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid, twee op de Westermaat (waarvan er maximaal één kan komen op die locatie) en twee bij de kruising van de A1 en A35 in Woolde. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau van Bosch & van Rijn.

De gemeenteraad van Hengelo beslist hier eind 2021 over. Eerst kunnen inwoners deze zomer nog hun mening geven. Dat geldt ook voor de inwoners uit onze gemeente. Alle informatie en kaartmateriaal het onderzoek van Bosch & van Rijn en de Hoofdlijnen van het omgevingsprogramma vindt men op de website van de gemeente Hengelo: https://www.hengelo.nl/nieuwe-energie/Nieuws/College-geeft-met-voorkeurs...

Op die site kunnen belangstellenden zich ook opgeven voor de Karavaan van de Nieuwe Energie. Die begint 25 juni in Borne, Wensink-Zuid. De digitale bijeenkomsten zijn op 21 juni en 24 juni. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden via www.hengelo.nl/nieuwe-energie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.