Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Rutten reageert op Omtzigt-soap: 'Het is natuurlijk ontzettend heftig'

Bouwien
Bouwien Rutten
Beeld: Twente FM

AGELO / DEN HAAG - Voormalig CDA-fractievoorzitter Bouwien Rutten is goed kapot van de situatie rondom Pieter Omtzigt. Een vertrouwelijk document lekte uit en niet veel later nam Omtzigt afscheid van de partij.


"Het is natuurlijk ontzettend heftig wat er is gebeurd. Pieter Omtzigt ademt CDA, ik weet ook hoe enorm bevlogen hij is. Dit heeft heel veel impact, absoluut. Binnen de partij, maar ook buiten de partij. Ik ben zelf geen CDA'er meer, maar ik voel het ook", vertelt Rutten in Twente wordt wakker.

Ongelooflijk ziek

Rutten werkte samen met Omtzigt en begrijpt er niets van dat een vertrouwelijk document zomaar uit kan lekken naar de pers. "Het feit dat het document gelekt is, is natuurlijk ongelooflijk ziek. Het is in vertrouwen geschreven." Het geeft volgens Rutten aan hoe het de laatste jaren gaat in Den Haag. "Hoe dichter mensen bij de macht komen, hoe vervelender ze worden in hun persoonlijke gedrag. Daar heb ik ook ervaringen over opgedaan, in Den Haag. Ik was er goed ziek van, dat mag je best weten."

"Ik ben ervan overtuigd dat dit niet alleen een CDA-verschijnsel is hoor. Dit zal zich bij meerdere politieke partijen afspelen in de top", vervolgt Rutten. "Ook al ben ik zelf geen lid meer van de CDA... Er zitten zoveel goede, talentvolle mensen in. Ik hoop dat die nu naar boven gaan komen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.