Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

King of the beach slaat enorm aan

20210613 WA000320beach
King of the beach
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - The King of the Beach slaat enorm aan bij de jeugd.


Zaterdag 12 juni en zondag 13 juni stonden bij Paal 12 te Oldenzaal geheel in het teken van King of the Beach. Een event van Arcade Pollux om de jeugd voor het eerst sinds ruim een jaar in competitie verband weer in beweging te krijgen. Een nog vrij onbekende variant afgeleid van King of the Court welke sinds 2017 meer aanhangers krijgt om te gaan beoefenen. Arcade Pollux heeft met beide handen de kans gegrepen soortgelijk een event voor de Noord-Oost Nederlandse jeugd van 12-17 jaar te organiseren.

Met een twintigtal vrijwilligers van hoofdsponsor Arcade, volleybal vereniging Arcade Pollux, vrijwilligers organisatie FC Noabers en Omni vereniging / Paal 12 te Oldenzaal werd het evenement neergezet.

De nog vrij onbekende variant van Beach Volleybal wordt echt omarmd door de jeugd met ondersteuning van DJ LuFire welke de jeugd naar onbekende hoogten weet op te zwepen met zijn muziek. Stefan Boermans, professioneel Beachvolleyballer, behoort tot de Nederlandse beachvolleybal selectie en samen met Yorick de Groot de aansluiting dit jaar hebben gevonden met de absolute wereldtop. Samen zijn ze op weg naar de Olympische Spelen Parijs in 2024.

Arcade Pollux kijkt al spoedig uit naar een nieuw sportevent voor de jeugd en indien de overheid het toelaat in september 2021 ook voor alle senioren, omdat de marktvariant bij de Boeskool is Löss dit jaar niet doorgaat. Volgens de organisatie Arcade Pollux woordvoerder Arend Koers is The King of the Beach een blijvertje bij de fantastische en uniek gelegen locatie Paal 12 te Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.