Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Gemeenten aan slag met gezondheid

Wethouder hilde berning gemeente tubbergen
Wethouder Hilde Berning - Gemeente Tubbergen
Beeld: Twente FM

DINKELLAND/TUBBERGEN – De gemeenten Tubbergen en Dinkelland gaan aan slag met het Nationaal Preventieakkoord. In dat akkoord staan meer dan tweehonderd afspraken om Nederland gezonder te maken.


De beide gemeenten hebben een lokaal preventieakkoord opgezet, om als gemeente meer in te zetten op gezondheidspreventie. “Het uitgangspunt hierbij is dat het lokale preventieakkoord door de samenleving gedragen wordt. Het bevat concrete maatregelen om roken, overgewicht en overmatig alcoholgebruik tegen te gaan. Daarnaast is er ruimte om in te zetten op achterliggende problematiek zoals schulden, armoede en eenzaamheid”, aldus de gemeenten.

Organisaties uit zorg

Naast de gemeenten hebben onder andere organisaties uit de zorg, het bedrijfsleven en het onderwijs het Preventieakkoord ondertekend. Zij vertegenwoordigen een groot deel van de inwoners uit de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, zodat de groep mensen die door de afspraken bereikt worden ook groot is. Eén van de vervolgstappen is nu het aanvragen van subsidie zodat er financiële ruimte is om uitvoering te geven aan de actiepunten. Daarnaast is het uitganspunt dat het preventieakkoord aansluit bij het al bestaande sport- en beweegakkoord.

Preventie op verschillende thema’s

“We vinden het belangrijk dat de inwoners van de gemeente Tubbergen lekker in hun vel zitten, zowel fysiek als mentaal”, aldus wethouder Hilde Berning. “Daarom gaan we preventief aan de slag met verschillende thema’s, te weten: drugs, alcohol, roken en overgewicht.”

Wethouder Hilde Berning van Dinkelland is blij dat de uitvoering gaat beginnen: “Ik ben overtuigd dat we met de uitvoering van het Preventieakkoord een goede eerste stap gaan zetten met betrekking tot positieve gezondheid. Ik ben blij dat we nu gaan starten met dit Preventieakkoord en er zoveel verschillende partijen aan meewerken.”

Informatie

Wie vragen heeft over het akkoord, meer informatie wil of als organisatie wil aansluiten, kan contact opnemen met Frank Eekelder [email protected].
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.