Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Geen windmolens rondom Deurningen

Windmolens
windmolens
Beeld: Leon de Man

DEURNINGEN - Er komen geen windturbines rondom Deurningen. Dat heeft wethouder Claudio Bruggink van de Gemeente Hengelo laten weten. Er wordt druk gezocht naar andere gebieden waar mogelijk een windturbine geplaatst kan worden.


"Bij Deurningen zien we dat niet gebeuren", vertelt Bruggink in Twente wordt wakker. "In de omgevingsvisie hebben we duidelijk gemaakt dat daar alleen zonnevelden kunnen komen en geen windmolens wat ons betreft. De ruimte is er in principe wel. Maar het punt is dat we niet alleen kijken waar naar ruimte is. Welke gebieden willen we open houden? Daar is goed over nagedacht."

De zoektocht in heel Twente naar mogelijke locaties voor windturbines verloopt niet zonder slag of stoot. "Het is een lastige opgave. Het levert reacties op uit de samenleving. Als gemeenten hebben we gezegd dat we van fossiele brandstoffen af willen", aldus Bruggink. "In bepaalde plaatsen in Twente zou het kunnen. Maar dat is dan vaak in gebieden waar weinig mensen wonen. Die plekken kennen we in de Gemeente Hengelo niet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.