Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Gemeenten in actie tegen eenzaamheid

Gemeente dinkelland tubbergen gemeentehuis
Gemeente Dinkelland en Tubbergen
Beeld: Leon de Man

DINKELLAND / TUBBERGEN - De gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben zich aangesloten bij het initiatief Een tegen Eenzaamheid.


Stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland en wethouders Ilse Duursma en Hilde Berning ondertekenden het landelijke actieprogramma. Dit heeft als doel om eenzaamheid te doorbreken. Eenzaamheid is helaas een groot en groeiend probleem. Meer dan de helft van 75-plussers voelt zich eenzaam. Hoewel Tubbergen en Dinkelland al wel iets beter scoren dan de landelijke cijfers, is ook hier aandacht noodzakelijk.

Eenzaamheid ontstaat vaak bij diverse, specifieke momenten: wanneer men stopt met werken, een partner verliest of het lichamelijk minder gaat.

Eenzaamheid heeft een grote impact, zowel fysiek als emotioneel. Het actieprogramma omvat leuke activiteiten en samenwerkingen die er op gericht zijn om eenzaamheid te signaleren en te doorbreken. Kijk voor meer informatie ook op: www.schakeltubbergen.nl of www.schakeldinkelland.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.