Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Asfalt ingeruild voor bloemenstrook op Molkenboer in Oldenzaal

23 21 oldenzaal groenermolkenboer
Bloemenstrook Molkenboer in Oldenzaal officieel geopend door Iepma en Lulofs
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Meer groen, meer bloemen en daardoor meer insecten: dat is de gedachte achter het StadsID (burgerinitiatief) op het Molkenboer in Oldenzaal. Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Leon Lulofs en initiatiefnemer Erwin Iepma openden maandagavond de nieuwe bloemenstrook van 150 vierkante meter. Twente FM nam een kijkje.


“Ik woon hier schuin tegenover en zag de kaalheid van de straat”, begint Iepma over het besluit om een bloemenstrook aan te leggen op het Molkenboer. “Vroeger was hier een knooppunt voor lijnbussen, maar dat is verplaatst naar het station. Daardoor werd er één busbaan overbodig. Toen dacht ik: wat zou het mooi zijn als je hier een groenstrook inlegt.”

De gemeenteraad van Oldenzaal steunde het initiatief van Iepma unaniem. De leerlingen van het Twents Carmel College hebben afgelopen week geholpen met het inplanten van het groen. “Bij de gemeenteraad kwam het signaal al eerder door dat er een tekort was aan stageplekken”, vertelt Lulofs. “Dan is dit natuurlijk een geweldig initiatief.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.