Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Een groener Molkenboer

Molkenboer
Molkenboer
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Meer groen, meer bloemen en daardoor meer insecten, dat is de gedachte achter het StadsID (burgerinitiatief) op het Molkenboer. Vandaag openen plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Leon Lulofs, en de initiatiefnemer, Erwin Iepma, de bloemenstrook officieel.


Door één van de aanwezige busbanen op te offeren en de bushalte te verplaatsen, heeft de gemeente plek gemaakt voor een bloemenstrook van 250m2 in plaats van bestrating. Het Molkenboer ziet er door de bloemenstrook een stuk groener uit.

Naast dat het er groener en mooier uitziet, draagt het ook bij aan het veranderende klimaat. Door stenen te verwijderen en groen terug te planten, voorkomen we hittestress en wateroverlast in de toekomst.Bloemenstrook in plaats van busbaan

Door de Oldenzaler Erwin Iepma is het StadID naar voren gebracht om de twee busbanen aan de Prins Hendrikstaat om te vormen naar een bloemenstrook. De gemeenteraad maakt graag samen met inwoners de stad leefbaar, bewoonbaar en nog mooier en steunt dit plan daarom unaniem. Met als gevolg dat zij het college hebben gevraag dit StadsID uit te voeren. Aangezien de bushalte van één van de busbanen eenvoudig verplaatst kan worden en de bus over de ‘normale’ weg kan rijden, heeft het college gehoor gegeven aan dit plan. Hierdoor is 250m2 aan ruimte ontstaan voor groen.

Het groen is afgelopen week ingeplant door leerlingen van het Twents Carmel College in samenwerking met medewerkers buitenbeheer van de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.