Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

FBK Games met veel sterren

20 atletiek
Atletiekbaan.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De 40e editie van de FBK Games van zondag 6 juni heeft een sterk deelnemersveld.


Niet alleen nationale toppers als Dafne Schippers, Sifan Hassan, Femke Bol en Churandy Martina komen naar Hengelo, maar ook flink aantal Olympische- en wereldkampioenen. Volgens directeur Hans Kloosterman is de impact van de nieuwe status van Hengelo merkbaar. “Door de nieuwe status van World Athletics Continental Gold Tour willen er meer internationale topatleten graag starten.’’

Ook speelt mee dat de Nederlandse atletiek er goed voor staat. “De populariteit van de wedstrijd is groot, want de beschikbare 1500 tickets waren binnen één uur uitverkocht.” De impact van de nieuwe status is vele malen groter dan voorheen, constateert Kloosterman. “We zenden in meer dan 75 landen live uit waarvan alle West-Europese landen en de Verenigde Staten.”

Veel kampioenen sieren de startlijst van Hengelo. Dat was dit jaar geen eenvoudige opgave, stelt Ellen van Langen, sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het samenstellen van het deelnemersveld.“Het is in tijden van corona een hele tour om het deelnemersveld samen te stellen en hen tegelijkertijd ook daadwerkelijk hier in Hengelo aan de start te krijgen.”

Juist de samenwerking met sportkoepel NOC*NSF en de Atletiekunie heeft hierbij geholpen. Van Langen noemt het opvallend hoeveel buitenlandse atleten staan te trappelen om deel te nemen.“Heel veel atleten hebben de World Ranking punten heel hard nodig. Daarmee kunnen beste atleten die de Olympische limieten net niet halen alsnog naar Tokio. Ik heb daardoor zelfs veel atleten op de wachtlijst staan.”

Het stadion gaat zondag om 13.00 uur open. Om 13.45 uur begint het voorprogramma met onder meer speerwerpen, kogelstoten en de 100, de 400 en de 800 meter nationaal. Het hoofdprogramma begint om 14.50 uur met de 2.000 meter steeple chase vrouwen. Om 17.25 uur klinkt het laatste startschot voor de 400 meter horden vrouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.