Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

'Trekken die knip, anders geen PIP'

Twents20landschap201
Twents landschap
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - CDA Dinkelland zet zich in voor de boeren die gedwongen moeten vertrekken uit Natura2000-gebieden, zonder dat daar een goede compensatie tegenover staat. Er moeten betere afspraken komen tussen de provincies en boeren in en rondom Natura2000-gebieden.


"De afgelopen jaren zijn we regelmatig op werkbezoek geweest. De verhalen van boeren die hun grond in en rondom het Natura2000-gebied hebben liggen en dreigen te verliezen, zijn schrijnend", vertellen CDA-raadsleden Jeannette Paus, Arie Mentink en Edo van Bree.

Voor de boeren in Natura2000-gebieden is er nauwelijks de mogelijkheid om uit te breiden, zo stelt het CDA. Met de huidige manier van boeren, is er nauwelijks toekomstperspectief. "Dat betekent niet alleen dat zij de grond moeten verlaten waarop zij en hun familie soms eeuwenlang hun bestaan aan hebben ontleend, maar ook dat zij hun geboortedorp verlaten. De kinderen gaan naar een andere school, ze zeggen hun lidmaatschap bij de voetbal- en klootschietvereniging op en gelovigen gaan elders kerken.’’

Een duidelijk advies van het CDA aan de provincie: 'trekken die knip, anders geen PIP'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.