Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Energiecafé voor inwoners Oldenzaal

50 windmolenn
Windmolen.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Hoe bespaar je zelf energie of wek je het duurzaam op? Op deze en meer vragen kunnen inwoners van Oldenzaal antwoord verwachten tijdens een Energiecafé dat de gemeente organiseert.

Een belangrijke aanleiding voor het café is de nieuwe Energievisie die de gemeente in maart heeft vastgesteld. Hierin staat wat Oldenzaal in de toekomst wil qua duurzame energie en wat de gemeente kan doen wat betreft het klimaatakkoord. “Dit moeten we samen met de inwoners doen en daarom is het belangrijk dat ze mee kunnen praten”, vindt wethouder Evelien Zinkweg.

Duurzame energie heeft niet alleen te maken met wind- en zonne-energie, maar bijvoorbeeld. ook met isolatie van woningen. Een stappenplan, maar ook informatie over financiën komen tijdens de avond aan bod.

Draagvlak

“Vanuit de raad speelt de vraag om inwoners te betrekken bij de energietransitie al langer”, legt Zinkweg uit. “Dan niet alleen over de RES, maar vooral ook over wat inwoners met hun eigen huis kunnen doen.” Met de online bijeenkomst hoopt de gemeente inwoners meer te betrekken bij de energievraag.

Inwoners kunnen meepraten op 16 juni van 19:30 tot 20:30. Aanmelden is niet nodig, een deelname links staat vanaf 16 juni op www.oldenzaal.nl/energiecafe

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.