Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Wel of geen vuurwerk in Oldenzaal?

49 vuurwerk
Vuurwerk.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De een heeft een hekel aan geknal, de ander vindt het prachtig. De een vind het zielig voor de huisdieren, de ander steekt graag mooi vuurwerk af. Hoe staan de inwoners van Oldenzaal hier eigenlijk in? Op die vraag hoopt de gemeente, via een enquête, antwoord te krijgen.

De gemeente wil onderzoeken hoe Oldenzalers het gebruik van vuurwerk ervaren en of eventuele extra maatregelen nodig zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld vuurwerkvrije zones zijn. “Het gebruik van vuurwerk staat al langer ter discussie”, zegt burgemeester Patrick Welman. “Wij willen weten wat de Oldenzaler vindt.”

Welman benadrukt hierbij heel graag beide kampen te horen. “In dit soort discussies laten vaak tegenstanders zich duidelijk horen. We hopen met de enquête ook voorstanders te bereiken.” Niet alleen een enquête moet duidelijkheid geven. Ook worden rondetafelgesprekken georganiseerd om over de jaarwisseling te praten.

Landelijke wijziging

Vorige jaarwisseling was voor de vuurwerkliefhebber even wennen. Om extra druk op de zorg te voorkomen gold een vuurwerkverbod. Aankomende jaarwisseling is het knalvuurwerk al verboden, maar lichter vuurwerk mag wel worden afgestoken.

Inwoners kunnen tot 1 juli hun mening over het afsteken van vuurwerk geven via oldenzaal.nl/praatmee. De uitkomst van de enquête wordt meegenomen in de besluitvorming rondom de komende jaarwisseling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.