Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

130 zonnepanelen bij B&B Oldenzaal

Zonnepanelen
zonnepanelen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Directe omwonenden moeten worden geïnformeerd, maar verder zijn er geen beren op de weg voor de plaatsing van 130 zonnepanelen bij B&B Erve Grootenhuys. De gemeente wil meewerken aan de plannen.

Op het terrein van Erve Grootenhuys staan verder nog een woonhuis en een zwembad. Met de plaatsing van de zonnepanelen hopen de eigenaren zelfvoorzienend te zijn, iets wat ze al langere tijd willen.

Zon op dak

Bij kleinschalige projecten heeft de gemeente het liefst dat er gekeken wordt naar zon op dak. In dit geval is dat geen goede optie: op het dak is niet genoeg ruimte voor zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn.
Daarom mogen in dit geval de panelen geplaatst worden op de grond rondom de Bed and Breakfast. Dit moet wel landschappelijk worden ingepast, wat betekent dat ze zo min mogelijk zichtbaar moeten zijn.

Het energieverbruik van de B&B en het woonhuis is ongeveer 40.000 KWH/jaar. Om zelfvoorzienend te zijn, zijn 130 zonnepanelen nodig. Er is nog wel een bestemmingsplanwijziging nodig, omdat de zonnepanelen in strijd zijn met het huidige bestemmingsplan.
In overleg met de welstand is een plan gemaakt. Voordat kan worden begonnen met het plan moet schriftelijk worden bevestigd dat er contact is geweest met omwonenden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.