Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kunstwerk De Rits tijdelijk weggehaald vanwege restauratiewerkzaamheden

Oldenzaal kunstwerk20de rits
Kunstwerk De Rits
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Kunstwerk De Rits wordt morgen, dinsdag 25 mei, tijdelijk weggehaald van haar plek in de wijk De Thij. Het kunstwerk wordt gerestaureerd.
De Rits verhuist voor een tijdje naar het werkatelier van het bedrijf Kunstwacht uit Delft. Daar zal het kunstwerk worden gerestaureerd om vervolgens enkele weken later weer te schitteren aan de Vondellaan in Oldenzaal.

Polyester

De Rits is een kleurrijk werk van kunstenaar Sjef Sales. De Rits dateert van 1976 en is net als de Witte Zuil aan de Zuidwal in Oldenzaal gemaakt van polyester. Door weersinvloeden en de ‘leeftijd’ van het kunstwerk is het noodzakelijk om groot onderhoud uit te voeren aan het kunstwerk.
De naden zijn bijvoorbeeld een beetje open gaan staan en de verf bladert af en is aangeslagen.

Coating

Naast herstel van het kunstwerk zelf zal het ook weer opnieuw geschilderd worden en voorzien van een coating. Dit hele proces inclusief herplaatsing zal ongeveer drie weken in beslag nemen. Daarna zal het kunstwerk uiteraard weer op de huidige plek geplaatst worden en kan het weer schitteren als kenmerkend beeld voor de wijk De Thij.

Over Sjef Sales Sjef Sales is een Oldenzaalse kunstenaar, geboren op 20 april 1940 en overleden in 2009. Zijn kenmerkende kunstwerken zijn veelal ruimtelijke objecten, plastieken en (speel)objecten. Elke Oldenzaler kent wel zijn werken als de Zuil aan de Wilhelminastraat, ‘de Theedoek’ (lag vroeger bij winkelcentrum De Thij, nu op de rotonde Ossenmaatstraat/Schipleidelaan), de Steenpoort in de Steenstraat én natuurlijk de Rits.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.