Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KDO Oons Stekkie start met Buitenschoolse Opvang

06 oonsstekkie
Oons Stekkie aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat in Denekamp.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Kinderdagopvang Oons Stekkie start deze zomer met Buitenschoolse Opvang (BSO) op basisschool De Alexander in Denekamp.
Net zoals bij KDO Oons Stekkie ligt ook tijdens de BSO de focus op de ontwikkeling van ieder kind op zijn of haar eigen niveau. "Dus niet alleen maar opvang, maar een kans om spelenderwijs te ontwikkelen en te groeien als persoon. De BSO is open voor kinderen van alle basisscholen in Denekamp en Beuningen", aldus Ellen Loohuis, oprichter van kinderdagopvang Oons Stekkie.

Op maar drie minuten loopafstand van Oons Stekkie ligt het monumentale gebouw van De Alexander. Ellen Loohuis kijkt erg uit naar de samenwerking: “Het eigentijdse onderwijsconcept van de Alexanderschool sluit naadloos aan op de visie van Oons Stekkie, namelijk dat ieder kind uitgedaagd mag worden op zijn of haar eigen niveau. Kijk naar het individu, begeleid ieder kind op het niveau dat bij hem of haar past, zodat hij of zij zich uiteindelijk tot een zelfstandig en zelfverzekerd persoon ontwikkelt. Door dit ook toe te passen tijdens de buitenschoolse opvang sluiten kinderdagopvang, De Alexander en de BSO straks naadloos op elkaar aan. Uiteraard zijn kinderen van andere basisscholen ook van harte welkom!”

Verschillende ontwikkelgroepen

Op 23 augustus start de eerste groep en zodra er voldoende aanmeldingen zijn start de BSO ook met ontwikkelgroepen. “Bij voldoende aanmeldingen beginnen we met verschillende leeftijdsgroepen in verschillende ontwikkelingsfases, zodat we per groep activiteiten kunnen aanbieden die passen bij de leeftijd en ontwikkeling. Ook kinderen die extra aandacht nodig hebben, kunnen we passende activiteiten en inspiratie bieden, afhankelijk van de behoefte. Denk bijvoorbeeld aan de Plus-groep, bestaande uit kinderen die extra uitdaging willen naast het reguliere onderwijspakket, of aan kinderen die wat extra zorg en aandacht nodig hebben. We bieden ruimte voor deze kinderen in de reguliere opvang. Dat helpt bij de integratie in de eigen leefomgeving. Bij ons staat spelenderwijs en met plezier groeien en je persoonlijk ontwikkelen voorop,” aldus Loohuis.

Informatie en aanmelden

De BSO van Oons Stekkie is tijdens schoolweken elke werkdag open van 7.00 tot 8.30 uur en van 14.15 tot 18.00 uur en op woensdag en vrijdag naast de ochtenden ook in de middag vanaf 12.00 uur. De vakantieweken zijn de kinderen de hele dag welkom van 7.00 uur tot 18.00 uur.
Aanmelden, meer informatie en tarieven (inclusief drinken en tussendoortjes) zijn te vinden op www.oons-stekkie.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.