Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Gemeentelijke trouwceremonie duurst op zondag in Oldenzaal

Trouwringen
Trouwringen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De kosten voor een gemeentelijke trouwceremonie lopen in Oldenzaal het hoogst op van heel Overijssel, op zondag. Dit blijkt uit een onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar de trouwkosten in 2021.


Het jawoord kost op zondag in Oldenzaal 1425 euro; doordeweeks is dit 400 euro. In de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Wierden kan er niet getrouwd worden in het gemeentehuis op zondag. Dinkelland vraagt voor het doordeweeks trouwen in het gemeentehuis een bedrag van 570 euro. In Tubbergen kost het 570 euro en in Losser 440 euro. In Wierden is het het goedkoopst met 302,15 euro.

Waarom zo'n onderzoek?

Het onderzoek naar de kosten van een gemeentelijke trouwceremonie heeft twee jaar geleden voor het eerst plaatsgevonden, door ThePerfectWedding.nl. Sarah Glasbergen: “Wij willen de markt transparant maken, zodat het voor bruidsparen makkelijker is. Gratis bruiloften bleken helemaal niet gratis te zijn, daar zijn ook Kamervragen over gesteld."
Het platform heeft een nieuw onderzoek gedaan naar hoe de kosten nu zijn, omdat ze dit wilden polsen met corona en omdat zij de cijfers slecht onvindbaar vonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.