Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Werk aan wegen naar centrum Oldenzaal

Wegwerkzaamheden bord
wegwerkzaamheden bord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het centrum van Oldenzaal is tijdelijk minder goed bereikbaar door werkzaamheden aan de weg en een zoektocht naar de Deurningerpoort.


Volgende week zijn er werkzaamheden bij de kruising Hengelosestraat/Tulpstraat en aan de Deurningerstraat. Hierdoor is het centrum vanuit deze kant minder goed bereikbaar. De kruising Hengelosestraat/Tulpstraat gaat tijdelijk dicht om een regenwaterriool, een blauwe ader, tussen het Singelpark en de Hengelosestraat aan te leggen.
Bij de Deurningerstraat wordt een nieuw riool aangelegd, waardoor de straat open ligt. Een kans voor archeologen om verder op zoek te gaan naar restanten van de Deurningerpoort en de rijke geschiedenis van Oldenzaal!

Hengelosestraat/Tulpstraat

De werkzaamheden van het Singelpark rondom de Vestingstraat ter hoogte van De Vijfhoek vorderen. Er wordt hard gewerkt aan een waterberging onder de parkeerplaats bij De Vijfhoek. De waterberging kan ondergronds water opvangen om droogte in toekomst te voorkomen.
Zodra deze waterberging gereed is, start de aannemer met de bestrating van het parkeerterrein en wordt een regenwaterriool, een blauwe ader, aangelegd tussen de waterberging in het Singelpark en het regenwaterriool in de Hengelosestraat.

Op zoek naar de Deurningerpoort

In de Deurningerstraat wordt komende week een nieuwe riolering aangelegd. En ook in maart 2021 waren er werkzaamheden, toen zijn er kabels en leidingen verlegd. Volgens archeologiebureau Laagland Archeologie is in maart een deel van wat hoogstwaarschijnlijk eeuwen geleden de Deurningerpoort (een stadspoort) was, blootgelegd.
Voor de aanleg van het nieuwe riool in de Deurningerstraat wordt de straat volgende week opengebroken. En dat is een ultieme kans voor archeologen om verder onderzoek te doen naar de restanten van de Deurningerpoort.

Meekijken

Ter hoogte van het voormalige Topsport pand kunnen belangstellenden meekijken met het werk van de archeologen en informatie lezen en foto’s bekijken over de rijke geschiedenis van Oldenzaal. Ook wordt via de kanalen van de gemeente Oldenzaal en Oldenzaal Promotie informatie gedeeld over het archeologisch onderzoek (oldenzaal.nl/deurningerpoort).

Bereikbaarheid centrum

De werkzaamheden bij het kruispunt Hengelosestraat/Tulpstraat starten na het Pinksterweekend, op dinsdag 25 mei. De kruising is dan een maand dicht voor doorgaand verkeer. Ongeveer eind juni zijn de werkzaamheden aan de kruising afgerond. Daarnaast is de Deurningerstraat tot de bouwvakantie afgesloten voor doorgaand verkeer. Het archeologisch onderzoek duurt ongeveer twee weken. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk gecombineerd en via omleidingsroutes wordt het verkeer zo goed als mogelijk omgeleid, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. Eventuele filevorming in andere straten is echter niet volledig te voorkomen (in bijvoorbeeld de Berkstraat). Omliggende woningen en bedrijven zijn geïnformeerd over de bereikbaarheid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.