Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Nog veel vervuiling in grondwater

Water
water
Beeld: Twente FM

TWENTE - Veilig grondwater is belangrijk voor ons allemaal. Toch is het grondwater helaas nog niet zo schoon als we eigenlijk graag zouden willen.


In januari zijn landelijke afspraken gemaakt over het aanpakken van deze waterkwaliteit. In Overijssel werken onder meer de Provincie, het waterschap en diverse kennispartners aan dit thema. Uit onderzoek in 2018 bleek dat één op de vier meetlocaties in Overijssel te veel bestrijdingsmiddelen in de grond hebben zitten.

Zo werd op twee van de drie meetlocaties in Tubbergen een te hoge concentratie bestrijdingsmiddelen gevonden en in Dinkelland werd op één van vier locaties bestrijdingsmiddelen aangetroffen.

Ook in Losser werd bij alle drie meetlocaties gif aangetroffen, waarbij één boven de norm. daarnaast zijn bij een deel van de locaties in Overijssel geneesmiddelen aangetroffen in het grondwater. Samen met kennisinstellingen wordt al wel gewerkt om een en ander terug te dringen, bijvoorbeeld door medicijnresten uit het lichaam op te vangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.