Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Afname overlast milieuplein Oldenzaal

Wethouder evelien zinkweg gemeente oldenzaal
Wethouder Evelien Zinkweg - Gemeente Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Er is een afname zichtbaar van het aantal en de hoeveelheid troep die naast containers wordt gezet op de milieupleintjes in Oldenzaal. De gemeente startte begin dit jaar een pilot om de bijplaatsingen te verminderen en dat lijkt succesvol te zijn. Cameratoezicht

Begin dit jaar startte de gemeente een pilot om de overlast rondom de milieupleintjes tegen te gaan, na lange tijd van irritatie in de Raad over de overlast. Meerdere maatregelen moesten inzicht geven in het afvalprobleem. De pleintjes met de meeste overlast liggen aan de Reigerstraat, Dingeldeinstraat en de Cato Elderinklaan.
Maatregelen
De locaties zijn afgelopen paar maanden gemonitord door Boa’s en door Buitenbeheer. Zij nemen de bijplaatsingen mee. In de tijd van de pilot hebben de Boa’s vijf bekeuringen uitgeschreven en een aantal waarschuwingen gegeven. Die bekeuringen kunnen op heterdaad zijn, maar “af en toe wordt er tussen de bijplaatsingen gezocht. Dan is soms te achterhalen wie het er neer heeft gezegd”, aldus wethouder Evelien Zinkweg.

Verder hebben omwonenden flyers gekregen over hoe om te gaan met afval en worden de ondergrondse containers vaker geleegd door Twente Milieu.


Er is volgens de gemeente een duidelijke afname in het aantal bijplaatsingen, maar onduidelijk is welke maatregel welk effect heeft gehad. “Externe factoren, zoals de avondklok kunnen ook een rol hebben gespeeld”, volgens de wethouder. “We zijn nu aan het kijken wat er verder nodig is.”

Eventuele extra maatregelen zijn het plaatsen van borden en stickers en het inzetten van een afvalcoach. De allerlaatste stap is het inzetten van cameratoezicht, waar een aantal gemeenteraadsleden al eerder op aandrongen. “Dat is een stap die we zo laat mogelijk willen zetten”, legt Zinkweg uit. “Als andere maatregelen genoeg effect hebben lijkt cameratoezicht niet nodig.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.