Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Weer een hardloopwedstrijd: ‘Je hebt een doel om naar toe te trainen’

20 21 twente readyfortakeoff
Start van marathon Ready for Takeoff
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Broer en zus, Sebastian Slots en Celine Perik-Slots, van loopgroep Dionysos Denekamp konden na een half jaar weer samen een hardloopwedstrijd lopen. “Het is wel weer een keer leuk, je hebt een doel om naar toe te trainen. In plaats van alleen rondjes te lopen om Denekamp.”


Sebastian en Celine deden mee aan het hardloopevenement Ready for Takeoff dat gehouden werd op vliegveld Twenthe. Zij liepen de tien kilometer op het Fieldlab evenement. Hierdoor werd er vooraf getest op corona en waren de coronamaatregelen niet van toepassing. Sebastian Slots: “Het is wel weer even wennen aan het geheel, maar het is wel weer leuk.”

Voorbereidingen

De twee hebben zich ook samen voorbereid om de tien kilometer. “Wij hebben twee of drie keer een extra interval gelopen. En veel duurlopen doen wij,” aldus Celine Slots. Sebastian vult haar aan: “Een interval of een ommetje om op snelheid te komen. Een halve marathon loop je heel anders dan een 10 kilometer, want een tien kilometer loop je op een veel hogere snelheid. Dit geld voor ons in elk geval. Dus, dan moet je gewoon wat meer trainen op een hogere snelheid, een interval.”

Erg benieuwd

Beide waren ze erg benieuwd naar hoe het ging zijn. “Het feit dat je een startloop mag doen en gewoon een parcours loopt is al mooi. Dat is de winst vandaag én het is lekker weer, dus dat scheelt ook weer,” sluit Sebastian af.
De reportage van Twente FM is hieronder te bekijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.