Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

FC Twente klimt naar tiende plek

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente heeft zondagmiddag de competitie goed afgesloten met een thuiszege op het al gedegradeerde ADO Den Haag, 3-2.

De ploeg van trainer Ron Jans klom twee plekken op de ranglijst en eindigde als tiende met 41 punten uit 34 wedstrijden.

Voor Twente betekende de winst op ADO de eerste overwinning in twaalf wedstrijden.

De laatste thuiszege dateerde zelfs van 31 oktober 2020, tegen PEC Zwolle. Maar na 39 minuten zag het er nog niet naar uit dat Twente eindelijk weer eens zou winnen. ADO leidde op dat moment met 0-2 door twee goals van John Goossens. In de 30e minuut schoot Goossens raak vanuit een corner en in 38e minuut verraste hij doelman Joël Drommel van afstand.

Twente – met Queensy Menig, Daan Rots, Luciano Narsingh en Dario Dumic in de basis – repareerde de schade nog voor rust. Daan Rots tikte in de 40e minuut de 1-2 binnen en Narsingh verzilverde in de extra tijd een penalty.

In de tweede helft duurde het tot de 84e minuut voordat Twente ADO op de knieën kreeg. Het voorbereidende werk was van Menig en het doelpunt van Dumic. Met die 3-2 was de tiende zege van het seizoen eindelijk binnen. En dus ook de tiende plek omdat Heerenveen en Fortuna hun wedstrijd verloren.