Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

1800 deelnemers doen mee aan Fieldlab Evenement Enschede Marathon

2021051620ready20marathon
Fieldlab Evenement Enschede Marathon
Beeld: Twente FM

TWENTE - Enschede Marathon is officieel Fieldlab Evenement en is gevraagd op 16 mei een 5 en 10 km run te organiseren.


Er zijn beduidend minder inschrijven dan gehoopt. Er zouden 5.000 lopers mee mogen doen, maar dat aantal wordt met 1.800 inschrijvingen lang niet gehaald. Verdeeld over de dag zullen er 4 startschoten klinken voor in totaal 5.000 deelnemers die zullen hardlopen over het afgesloten Evenemententerrein Vliegveld Twenthe. In het voorjaar van 2021 zijn er verschillende praktijktesten, onder de noemer Fieldlab Evenementen uitgevoerd.

Het doel hiervan is onderzoek te doen naar het gedrag van bezoekers.

Maatregelen waarmee grotere groepen mensen op een veiligere en verantwoorde manier bij elkaar kunnen komen. Fieldlab Evenementen heeft toestemming van het kabinet gekregen voor opschalingstesten met een hogere bezoekerscapaciteit. De nieuwe reeks praktijkonderzoeken moet voldoen aan diverse criteria, zoals opschalen, verbreden en verdiepen.

De organisatie vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het zo snel mogelijk heropenen van de maatschappij zonder maatregelen en zonder tests. Ze verwachten dat de resultaten van het onderzoek met wetenschappelijke onderbouwing hier direct aan bijdragen. Verdeeld over de dag zullen er 4 startschoten klinken voor in totaal maximaal 5.000 deelnemers die 5 of 10 kilometer zullen hardlopen over het afgesloten Evenemententerrein Vliegveld Twenthe zonder publiek.

De Fieldlab Evenementen mogen alleen doorgaan onder strenge voorwaarden. Zo moeten alle bezoekers voorafgaand aan een evenement een sneltest ondergaan en bij deelname aan een evenement een negatief testresultaat kunnen laten zien.

De veiligheid wordt op meerdere manieren gewaarborgd. Het afgesloten terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers met een boardingpass én negatieve coronatestuitslag. Daarbij vindt het event plaats in de buitenlucht op de uitgestrekte terrein van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Piekdrukte wordt voorkomen omdat toeschouwers er deze editie niet bij kunnen zijn en omdat de deelnemers verdeeld worden over 4 startgroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.