Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Succes FC Twente Vrouwen

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in de play-offs om de landstitel met 1-0 gewonnen van Ajax.


Renate Jansen maakte na iets meer dan een half uur op het Diekman de winnende treffer na voorbereidend werk van Rieke Dieckmann en Anna-Lena Stolze. In de vorige wedstrijd won Twente al in Amsterdam met 1-2. Door de winst van vrijdag op Ajax verzekerde de ploeg van trainer Tommy Stroot zich van de een plek bij de eerste twee en deelname aan de voorrondes Champions League.

Ajax had wel veel dreiging, maar Twente-keepster Daphne van Domselaar hield op knappe wijze de nul. Ajax beëindigde het duel met tien na een rode kaart voor Sam van Diemen.

Twente gaat nu aan de leiding in de Pure Energie eredivisie met 26 punten uit 4 wedstrijden. PSV won met 6-2 van ADO Den Haag en is tweede met 25 punten uit 4 wedstrijden. Ajax is derde met 19 punten, ADO is vierde met 11 punten. Op zondag 23 mei gaat het verder met FC Twente – ADO Den Haag en Ajax – PSV. Als Twente wint en PSV verliest gaat de titel naar Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.