Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

In Losser krijgt Dinkel natuurlijke karakter terug

19 21 dinkelland losser vechtstromen
Dick Schipper bij de Dinkel in Glane
Beeld: Twente FM

LOSSER - Het terugbrengen van het natuurlijk karakter van de Dinkel, daaraan wordt gewerkt tussen Losser en Gronau. Wat zijn de plannen en hoe gaat het eruit zien?


Projectleider Dick Schipper van Waterschap Vechtstromen vertelt wat de werkzaamheden zijn om de rivier haar karakteristieke karakter terug te geven. Het resultaat wordt hoe dan ook prachtig, stelt hij in een videoreportage die Twente FM maakte.

Vanaf de Duitse grens tot aan de Ellermansbrug in Losser krijgt de Dinkel haar natuurlijke karakter terug. Hier wordt gewerkt aan ruimte voor water en aan het herstellen en versterken van de kwetsbare natuur en recreatie in het Dinkeldal.
De oevers worden natuurvriendelijk ingericht en de rivier smaller gemaakt. Ook worden nieuwe meanders (het natuurlijke kronkelen van een riviertje) aangelegd. Zo ontstaat er meer ruimte voor de natuurlijke loop van het water, waarbij de Dinkel aan de ene kant stukjes land wegneemt en aan de andere kant weer stukjes land toevoegt.
Voor mensen, planten en dieren ontstaat een nog betere leefomgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.