Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Koekjes voor brave honden (en baasjes)

19 hond
Hond aan de lijn.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Wie zich keurig aan de hondenregels op het Hulsbeek houdt, wordt beloond.


De gemeente Oldenzaal is een beloningsactie gestart waarbij de honden worden beloond om het goede gedrag van hun baasjes. De hondjes krijgen hondenkoekjes, de baasjes krijgen poepzakjes in een praktische houder aangeboden.

De beloningsactie moet er voor zorgen dat hondeneigenaren rekening houden met de regels die gelden voor honden op het recreatiepark.

Zo moet de hond overal worden aangelijnd, op het hondenveldje na. Bovendien geldt op het hele park een opruimplicht. Daarnaast zijn in de zomermaanden honden niet toegestaan op de zandstranden, zonneweiden en het zwemwater. Dat is een nieuwe regel die voor sommige hondenbezitters nog wennen is.

De BOA’s en de toezichthouders van het Hulsbeek zetten zich, naast deze positieve actie, ook in om hardnekkige overtreders aan te spreken. Ze voeren geregeld controles uit en schrijven boetes uit als de hondenbaasjes zich niet aan de regels houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.