Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Twentse derby onbeslist

Heracles20fc20twente
Heracles tegen FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles is geëindigd in een gelijk spel. Het werd 1-1.

De doelpunten werden gemaakt door Knoetser in de 70e minuut voor Hercales en door Danilo in de 85e minuut voor FC Twente. Een zuivere penalty voor FC Twente werd teruggedraaid door een moment even daarvoor in de wedsrijd. De VAR bepaalde dat een doeltrap van verkeerd werd genomen waardoor die opnieuw moest. De beslissing verbaasde zowel FC Twente als Heracles.

Update

FC Twente en Heracles Almelo hebben zaterdag in de Twentse derby de punten gedeeld: 1-1.

Daarmee pakte Twente na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt. Heracles raakte de achtste plek kwijt aan Sparta.
In het begin van de eerste helft voetbalde Heracles wat makkelijker dan Twente, maar tot meer dan een schot van Fadiga dat naast ging leidde het niet. Twente – met Markelo, Oosterwolde, Brama, Ilic en Van Leeuwen in de basis – had veel balverlies, maar leefde rond de 25e minuut ineens op. Telkens was Van Leeuwen de aanstichter van het gevaar, maar de paal (op een kopbal van Ilic) en Pröpper (redding op de doellijn) voorkwamen de 1-0. Heracles leverde nog een schot van Vloet, maar de bal ging over.

Heracles speelde in de tweede helft met Azzaoui op de plek van Lunding, maar het bleef pover met de Almelose aanvalsdriften. Bij de eerste de beste bal op doel was het direct raak. Vloet draaide de bal voor in de 70e minuut en Knoester kopte van een meter of twaalf fraai raak in de verre hoek, 0-1. Trainer Jans reageerde met drie invallers: Narsingh, Menig en Staring kwamen erin voor Van Leeuwen, Ilic en Brama. Niet veel later kreeg Twente een penalty na een charge van Quagliata contra Menig. Danilo stond al klaar om de strafschop te nemen, maar de VAR besliste anders. Bij de uittrap van doelman Drommel, waarna nog diverse balcontacten hadden plaatsgevonden,had de bal niet stil gelegen... Geen penalty dus voor Twente.

Heracles leek de overwinning binnen te slepen, maar vergiste zich in Danilo. Een minuut na de invalbeurt voor Rente voor De la Torre schoot Danilo de bal fraai in de kruising na een actie van Narsingh. In de slotfase waren beide clubs nog gevaarlijk middels een vrije trap, maar zowel Danilo als Vloet moesten hun meerdere erkennen in de doelman van de tegenpartij. Met de 1-1 behoudt Heracles een voorsprong van vijf punten op Twente.