Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Actiegroep sceptisch over herevaluatie

52 olie
Olie op water.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De actiegroep Stop Afvalwater Twente is sceptisch over de her-evaluatie van de afvalwaterinjecties in de Twentse bodem.


Op 9 april ontving de groep een brief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat over hun betrokkenheid bij dit proces. Hoewel de groep naar eigen zeggen vanaf het begin betrokken zou worden bij deze her-evaluatie, kunnen zij nu pas achteraf een reactie geven. Bovendien zouden ook de gemeente Dinkelland en Provincie Overijssel buitenspel gezet worden.

Verder hekelt de groep de opzet van de her-evaluatie; een onderzoek naar zout oplossen door TNO zou niet betrouwbaar zijn aangezien TNO sterk verbonden zou zijn met het ministerie.

Ook een tweede onderzoek naar zuiveringstechnieken van de Universiteit Twente staat ter discussie vanwege de snelle tijdlijn die dit zou vergen. De actiegroep brengt deze en andere zorgen ook nogmaals onder de aandacht bij de Tweede Kamer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.