Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Noek en Marc over Denekampse oorlogsgeschiedenis

18 21 dinkelland denekamp herdenking
Noek en Marc in Denekamp op 4 mei
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Geen stille tocht dit jaar, maar in Denekamp wordt wél veel aandacht aan 4 en 5 mei besteed. Noek Zekhuis en Marc van Langen maakten een videospecial waarin ze laten zien welke plekken een belangrijke rol speelden in de oorlogsgeschiedenis van het dorp.


De Werkgroep Herdenken laat 4 en 5 mei zeker niet zomaar voorbijgaan dit jaar. Integendeel; verspreid door het dorp zijn borden geplaatst met daarop informatie over gebeurtenissen in de oorlog. Ook wapperen op verschillende locaties de Amerikaanse, Poolse, Franse, Engelse en Canadese vlaggen; de vlaggen van de bevrijders.

Bovendien zijn bloemstukken geplaatst op burgergraven op de beide Denekamper begraafplaatsen. Het betreffen burgergraven van inwoners die omkwamen in de oorlog. Niet militair, maar door ongevallen in de oorlog.

De Werkgroep Herdenken vroeg Noek Zekhuis (12) om een ronde door Denekamp te maken met Marc van Langen van de werkgroep. Samen maakten ze deze video waarin locaties worden bezocht die een belangrijke rol hebben gespeeld in de oorlogsgeschiedenis van Denekamp, zowel in de oorlog als tijdens de bevrijding. Welke locaties herinneren nog de Tweede Wereldoorlog en welke gebeurtenissen waren belangrijk? Het is te zien in deze videoreportage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.