Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Rotary verzorgt vakantieklas: ponyrijden en koetsrijden bij Rossruiters

17 rossruiters
Een bijzondere ervaring voor de deelnemers: een koetsrit met de beroemde menner Mark Weusthof.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL/ROSSUM – Dankzij Rotaryclub Oldenzaal hebben tachtig kinderen genoten van een dagje ponyrijden bij de Rossumse Rossruiters.


Rotaryclub Oldenzaal verzorgde vrijdag de vakantieklas voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze genoten van een onbezorgde, maar ook spannende dag bij de Rossruiters. Rotaryclub Oldenzaal vulde vrijdag de Vakantieklas van welzijnsorganisatie Impuls in.
Zelfs de bekende menner Mark Weusthof werkte mee aan het programma; hij verzorgde een ritje in de koets waar kinderen in plaats mochten nemen.

Marieke Niehof is voorzitter van de jeugdcommissie Rotary Oldenzaal en is enthousiast: “Je ziet dat kinderen gaan glimmen als ze kennismaken met de paardensport en met de dieren. Voor hun is deelname aan een sport of lidmaatschap van een vereniging allesbehalve vanzelfsprekend. Daar zijn thuis de middelen niet voor.”

‘Jeugd voor jeugd’ heet het project waar de ponydag onderdeel van is en dat motto geldt dubbelop bij dit initiatief, omdat de jeugdleden van de Rossruiters hun pony voor deze dag ter beschikking stelden en aan de bezoekende kinderen ook uitleg gaven over hun pony.

Rotaryclub schenkt, als dank voor de gastvrijheid, een bedrag van 750 euro aan de Rossruiters. Niehof: “Dat geld komt uit de opbrengst van de verkoop van de Rotary Heartbags deze winter. Het geld komt nu uiteindelijk ook weer ten goede aan de jeugd. Zonder de Rossruiters hadden wij de kinderen van de Impuls-vakantieklas niet zo’n leuke dag kunnen aanbieden.”

Ponyclub de Rossruiters viert dit jaar het 75-jarig jubileum.

::foto2::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.