Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente krijgt de ommekeer maar niet te pakken.

Ook de uitwedstrijd tegen Fortuna leverde zaterdagavond niks op. De ploeg van trainer Ron Jans ging er in Sittard vrij kansloos af met een 3-0 nederlaag. Lisandro Semedo scoorde tweemaal. Twente staat voor het eerst dit seizoen in het rechter rijtje.Fortuna begon sterk met kansen voor Semedo en Angha, maar de openingsgoal bleef uit.

De eerste kans voor Twente was voor Danilo op aangeven van Menig, maar de aanname van de spits was beneden peil.

In de 19e minuut had Hansson de bal voor het intikken na een voorzet van Seuntjens, maar doelman Drommel redde. Zes minuten later was het wel 1-0. Tekie stuurde Semedo diep die Dumic en Drommel de baas was. Twente kreeg nog een kans via Menig vanuit de omschakeling, maar in plaats van Danilo te bedienen verprutste de aanvaller de mogelijkheid zelf. Vlak voor rust leek Twente op 1-1 te komen, toen Dumic raak kopte uit een vrije trap van Smal, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Jans wisselde in de rust Brama en Ilic voor Zerrouki en Bosch. Weer begon Fortuna sterk met kansen voor Semedo en Flemming, maar Twente kwam met de schrik vrij. In de 63e minuut werd het wel 2-0 na hands van Brama en een strafschop van Seuntjens. In de 74e minuut werd het nog erger voor Twente na een countergoal van Semedo op aangeven van Flemming.

Jans wisselde Dumic, Narsingh en Menig nog in één keer voor Hilgers, Van Leeuwen en Rots, maar Twente speelde een verloren wedstrijd en mocht dankbaar zijn dat Moutoussamy en Tekie er geen 4-0 van maakten.

Aanvoerder Brama vond dat het spel van Twente te weinig diepte had en te statisch was. “Maar de overwinning komt steeds dichterbij. Het moet alleen niet te lang duren.’’ Tegen Heracles, komende zaterdag, verwacht Brama weer een hele wedstrijd te kunnen spelen. “We gaan de messen slijpen.’’