Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

‘Buffeldans’ in Denekamp: “ze waren aan het huppelen, springen en rennen”

2021 17 buffels
De buffels mochten weer naar buiten.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – De buffels van Buffalo Farm Twente uit Denekamp mochten weer naar buiten afgelopen week. “Mensen vonden het geweldig om te zien: ze waren aan het huppelen, springen en rennen.”


Het doet denken aan de koeiendans. Toch is er wel een groot verschil tussen koeien en buffels op dit vlak: Een koe is één dag zó blij, buffels zijn dat drie tot vier dagen. De buffels van Buffalo Farm Twente zijn voordat ze naar buiten gaan onrustig, zo vertelt Andra Westerhoff. “Ze horen de koeien van de buurman. Die gingen ook al naar buiten, dus dan worden ze onrustig.”

Proeven van vers gras

Toch kunnen de buffels niet alleen vers gras eten, legt Westerhoff uit. “Wij zorgen ervoor dat er binnen en buiten voer is voor onze buffels. Onze buffels kunnen niet alleen vers gras eten, omdat wij van de melk mozzarella maken. Dat heeft te maken met de vetten en eiwitten.”

Lokaal

Andra Westerhoff is destijds met buffels begonnen, omdat zij niet mee wilde doen met de schaalvergroting. Ze had een boerderij met koeien en wilde klein blijven boeren. “Ik geloof niet in de schaalvergroting. Ik denk dat wij meer moeten kijken naar wat de natuur ons te bieden heeft en daar lokaal van moeten eten.”
Westerhoff maakt bijvoorbeeld siropen van eigen bodem, zoals vlierbessen siroop.Daarnaast is bijvoorbeeld de Buffelmozzarella ook te koop.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.