Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Regionale Energie Transitie, gezondheid inwoners voorop

50 windmolen
Windmolen.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Tijdens de Statenvergadering van woensdag lag het voorlopig ontwerp RES-regio Twente 1.0 ter instemming voor.


De twee RES-regio’s hebben op basis van de in december 2019 vastgestelde Startnota’s toegewerkt naar de nu voorliggende producten. De VVD Overijssel diende woensdag een motie in omdat zij het voorliggende document wil zien als Koersdocument. Woordvoerder RES van de VVD Lex Schukking vertelde donderddagmorgen op Twente FM: “Wij zien de RES 1.0 als een stap in een reeks van stappen die al gezet zijn en nog gezet gaan worden op weg naar 2030".

"De koers is geformuleerd. Nieuwe ontwikkelingen en inzichten in de energietransitie kunnen leiden tot aanpassingen in de energiestrategie en de manier waarop die vorm kan krijgen”.

Schukking vervolgt: “Wij roepen in onze motie dan ook op om bij de verdere invulling van de Omgevingsvisie rekening te houden met de volksgezondheids-aspecten waar het gaat om het plaatsen van windturbines in relatie tot afstanden van stads- en dorpskernen."

Luister hier verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.