Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Horeca Groote Markt in Oldenzaal kan blijven bezorgen

23202020 Oldenzaal20terrassen20open
Terrassen op de Groote Markt in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het blijft voor de horecaondernemers aan de Groote Markt in Oldenzaal mogelijk om maaltijden te bezorgen.Helpende hand


Het laden en lossen van de maaltijden is, door de opening van de terrassen, niet meer mogelijk op het plein. Om de ondernemers tegemoet te komen heeft het college ingestemd om de taxistandplaatsen aan de Kerkstraat hiervoor te gebruiken. Nu de terrassen weer open en uitgestald zijn is er op het plein geen ruimte meer om de maaltijden te laden en lossen. De ondernemers willen wel graag de mogelijkheid behouden om te bezorgen.

Daarom opperden ze bij het college om de taxistandplaatsen hiervoor te gaan gebruiken.


“We willen de horecaondernemers een helpende hand blijven bieden”, zegt wethouder Alida Renkema. De versoepelingen die sinds vandaag gelden zijn voor veel ondernemers nog niet rendabel genoeg. “Ze kunnen nog niet op volle sterkte open en bezorgen van maaltijden is daarom een goede optie."

"Het gaat om een tijdelijke oplossing. Tot 1 juli mogen de ondernemers van maandag tot en met zondag 16.00 en 21.00 gebruik maken van de standplaats. “Als er eerder dan deze datum meer versoepelingen zijn voor de horeca kan het zijn dat de datum verplaatst”, legt Renkema uit. “Ook als blijkt dat het verkeersonveilige situaties oplevert moeten we nog een keer naar de regeling kijken.”

(Artikel in samenwerking met onze mediapartner RTV Oost)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.