Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Minste WW’ers in Dinkelland

UWV20 Twente
UWV Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het aantal Twentenaren dat een WW-uitkering ontvangt, is licht gestegen. Dinkelland heeft het laagste WW-percentage.


De gemeenten in het uitzendgebied van Twente FM laten een wisselend beeld zien in de arbeidsmarktmonitor van het UWV van maart. In Dinkelland ontvangen 288 mensen een WW-uitkering. Dat is er één minder dan in februari. Het WW-percentage in Dinkelland is 2 procent.

In Losser ontvangen 352 mensen een WW-uitkering, één minder dan een maand eerder. Losser kent een WW-percentage van 3 procent.

Oldenzaal heeft 488 uitkeringsgerechtigden, tien meer dan een maand eerder. Het werkloosheidspercentage in Oldenzaal is 2,9 procent.

Tubbergen telt 263 uitkeringsgerechtigden. Dat zijn er zes meer dan de maand ervoor. Het WW-percentage in Tubbergen is 2,2 procent.
::volgendepagina::
In Wierden ontvangen 299 een WW-uitkering, zes meer dan een maand eerder. Het WW-percentage is 2,2 procent.

De gemeente Rijssen-Holten heeft het laagste ww-percentage van Twente, namelijk 1,7 procent. Enschede heeft het hoogste aantal ww’ers, 3,5 procent. Twentebreed is het WW-percentage 2,9 procent, landelijk 3 procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.