Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaal sluit aan bij programma Eén tegen eenzaamheid

16 eenzaamheid
De ondertekening van het programma Eén tegen Eenzaamheid.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal doet mee aan Eén tegen Eenzaamheid, een landelijk actieprogramma.


Doel van het programma is om eenzaamheid te doorbreken. Door coronaregels is eenzaamheid gegroeid, ook in Oldenzaal, stelt wethouder Rob Christenhusz. “Vandaar dat het belangrijk is om eenzaamheid bespreekbaar te maken, want hoe eerder eenzaamheid (h)erkend wordt, hoe eerder er iets aan gedaan kan worden. Gelukkig zijn er veel activiteiten en initiatieven die eenzaamheid in Oldenzaal tegengaan, want samen zijn we Oldenzaal. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij deelnemen aan het landelijke actieprogramma.”

Samen met stichting Impuls wordt de komende maanden gewerkt aan een bredere samenwerking binnen Oldenzaal om eenzaamheid tegen te gaan. Partners wordt gevraagd om ook deel te nemen aan het programma. Met als eerste mijlpaal de week tegen eenzaamheid die wordt gehouden van 30 september tot en met 7 oktober.

Het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid – ontwikkeld door het ministerie van VWS – is ondertekend door wethouder Rob Christenhusz en directeur Alice ten Dam van Impuls in het bijzijn van beleidsadviseur Fons Vlierman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.