Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Nutsschool vult tijdscapsule met ‘coronaspullen’

16 capsule
Dirk, Naomi en Jelte hadden de eer om de capsule in de muur te mogen stoppen.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Leerlingen van de Nutsschool in Oldenzaal hebben een tijdscapsule verstopt in de spouwmuur van het nieuwe schoolgebouw.


De nieuwbouw van de school vordert gestaag en daarom mochten de leerlingen een tijdscapsule vullen. De kunststof pijp met einddoppen is gevuld met allerlei zaken die kenmerkend zijn voor deze coronatijd.
In de capsule een verhaaltje geschreven door leerling Naomi, aangevuld met spullen die juf Doortje en de leerlingen hebben verzamelend.

De spullen hebben allemaal te maken met het jaar 2021: een mobieltje, een krant, een flesje corona-bier, een balpen en nog andere zaken.

Dirk, Jelte en Naomi van groep 7 mochten de capsule in de spouw plaatsen, samen met uitvoerder Tom van aannemer Rotsbouw. Na het dichtmetselen is de capsule voorlopig niet meer bereikbaar.
Gehoopt wordt dat het gebouw zeker 40 jaar meegaat, misschien nog wel langer. Mocht het dan ergens in de toekomst gesloopt worden, dan zal deze capsule wellicht weer tevoorschijn komen en misschien in 2071 een beeld geven van 2021.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.